Nieuwsbericht

Gepubliceerd:

28 december 2022

Eindejaarsverwerking AccountView 2022

Het jaar 2022 is bijna om en dit betekent dat u de eindejaarsverwerking voor uw AccountView omgeving moet uitvoeren.

AccountView kent een flexibele eindejaarsverwerking. Het is niet nodig om de administratie van 2022 af te sluiten voordat u begint met boeken in de administratie van 2023. U kunt in beide administraties financiële boekingen maken en deze precies op elkaar laten aansluiten. Om te zorgen dat u succesvol kunt starten in het nieuwe jaar, informeren wij u hierbij over de uit te voeren procedures.

U kunt hieronder de voor u geschikte procedure(s) selecteren op basis van uw licentiesamenstelling. Het is hierbij van belang dat u nagaat of u, naast de standaard AccountView software, over aanvullende functionaliteiten beschikt, bijvoorbeeld modules van Consolit. In Consolit Info, ons informatieplatform voor AccountView gebruikers, kunt u rechts onderaan terugvinden óf en zo ja, over welke Consolit modules u beschikt. U kunt dit bovendien in AccountView terugvinden via de menu-optie Help. U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen via +31 88 619 00 20.

 

Consolit modules

De eindejaarsverwerking voor de CBM Consolit modules kunt u onderaan dit bericht downloaden. U heeft de standaard AccountView eindejaarsprocedure in dit geval niet nodig. De eindejaarsverwerking voor de C4 modules kunt u ook onderaan dit bericht downloaden. Deze specifieke procedure dient u, afhankelijk van uw situatie, aanvullend op de standaard AccountView procedure (indien alleen C4) of aanvullend op de CBM eindejaarsprocedure (indien C4 en CBM) uit te voeren.

Eindejaarsprocedures

In de eindejaarsprocedures staat stap voor stap uitgelegd wat u moet doen en worden belangrijke tips gegeven die u precies dient te volgen om een succesvolle eindejaarsverwerking uit te voeren. Wij raden u aan om eerst alle procedures door te nemen voordat u begint met de eindejaarsverwerking.

Tip!

Maak een kopie van uw administratie en voer een proef eindejaarsverwerking uit. Dit voorkomt onnodige druk tijdens de live verwerking. Vragen of problemen die zich dan voordoen, kunnen tijdig via onze supportafdeling afgehandeld worden.

Ondersteuning

 

Wij kunnen het ons voorstellen dat u ondersteuning wenst van een deskundige. Neem in dat geval gerust contact met ons op. Mocht een andere deskundige de eindejaarsverwerking voor u uitvoeren, overhandig dan in ieder geval alle benodigde procedures en vraag hem of haar om hier zorgvuldig gebruik van te maken. Indien u nog vragen heeft over de eindejaarsverwerking, dan kunt u contact opnemen met ons opnemen via +31 88 619 00 20 of support@consolit.nl. De Consolit supportdesk is een betaalde dienst, tenzij u een Consolit Support Contract heeft afgesloten. Op basis van uw AccountView onderhoudscontract kunt u ook contact opnemen met de supportdesk van Visma Software.

Standaard AccountView licentie

Beschikt u over een standaard AccountView licentie, dan kunt u via de onderstaande link de voor u geschikte eindejaarsprocedure downloaden via de website van Visma Software.

Standaard AccountView eindejaarsprocedure

AccountView met Consolit modules

Heeft u naast de standaard AccountView software ook CBM en C4 modules van Consolit, dan kunt u gebruikmaken van onderstaande procedure.

Eindejaarsverwerking AccountView WINDOWS (versie 10.0x) 2022-2023
Eindejaarsverwerking Consolit C4 modules (versie 10.0x) 2022-2023

Elvy gebruikers

Naast het aanmaken van een nieuw boekjaar in Accountview, hoort ook het toevoegen van dit nieuwe boekjaar aan Elvy zodat u in 2023 ook uw facturen direct digitaal kunt gaan verwerken! Met het stappenplan van Elvy kunt u eenvoudig Elvy koppelen aan uw nieuwe boekjaar. Ga hiervoor naar het artikel op de Help Portal van Elvy ‘Hoe neem ik Elvy instellingen over naar een nieuw boekjaar?’.

Tevens hebben wij een instructievideo voor u beschikbaar gesteld, waarin u stap voor stap kunt zien hoe u de nieuwe administratie(s) in Elvy kunt koppelen. U kunt dit per administratie of voor meerdere administraties tegelijk (in bulk) doen, zie video’s hieronder:

Instructievideo jaarovergang meerdere administraties in Elvy koppelen