Succesverhaal

Gepubliceerd:

20 februari 2023

Lödige Benelux

Een overzichtelijke softwareoplossing die eenvoudig is in gebruik, dat is de kracht van Consolit Service & Projecten voor Lödige Benelux B.V.

Volledig geautomatiseerde en gerobotiseerde parkeergarages waarbij je zelf niet meer hoeft in te parkeren, complexe logistieke systemen binnen de luchtvracht die ervoor zorgen dat jouw koffer in het juiste vliegtuig meereist. Organisatorische processen waar je vijftien jaar geleden alleen nog maar van kon dromen, dat zijn nu dagelijkse werkzaamheden voor Lödige Benelux B.V. Een bedrijf met langdurige projecten en servicegerichte oplossingen met een passie voor ontwikkeling en modernisering. Het van oorsprong Duitse bedrijf is opgericht in 1948 en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van logistieke oplossingen en dé specialist als het gaat om zwaar goederentransport.

De kracht zit hem in de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van het softwarepakket

Arthur van Brink, algemeen directeur van Lödige Benelux B.V., relativeert ons enthousiasme: “We ontwikkelen en produceren groots, maar we blijven altijd realistisch en in ons hart zijn en blijven we een kleine installateur. We houden van korte lijnen en overzichtelijk werken. Consolit Service & Projecten is daarvoor de aangewezen oplossing voor ons.” Lödige werkt al jaren naar tevredenheid met Consolit Service en Projecten. Lödige Benelux B.V. werkt al jaren met de oplossing van Consolit, toen het nog Unit4 Multivers Installatie heette. “Het fijne aan jullie softwareoplossing is eigenlijk het overzicht en de eenvoud in gebruik. Nieuwe werknemers zijn snel ingewerkt en de ERP software is goed behapbaar. We waren op zoek naar een oplossing die zowel financiële ondersteuning biedt, voorziet in de gewenste projectmatige modules en servicegerichte oplossingen. De grote softwarepartijen in de markt zijn monsters om te temmen en dat is nu precies waar wij geen behoefte aan hebben. De gebruikers beheren de software van voor tot achter en dat werkt in je voordeel. Ondanks dat we grote projecten voor multinationals uitvoeren, zijn we in de basis een kleine organisatie.”

Samen op zoek naar de optimale toepassing van de software in ons bedrijfsveld

Het werkveld van Lödige Benelux B.V. is uniek en daarvoor is een goedlopende samenwerking met Consolit van groot belang. Arthur vertelt over de samenwerking: “In het proces gaat de samenwerking op en neer. Een nauwe samenwerking met jullie consultant Ilse is voor ons erg belangrijk. Korte communicatielijnen, de wil om de softwareoplossing op orde te krijgen en te optimaliseren is van cruciaal belang voor ons succes.” De supportafdeling biedt daarnaast regelmatig hulp. “Wij zijn blij met de snelheid waarmee issues worden opgepakt en de adequate afhandeling is noodzakelijk, want je business hangt ervan af. Doordat je een partnership opbouwt hebben we van elkaar geleerd. Dat we realistisch zijn en hiernaar willen handelen, zorgt ervoor dat je elkaar steeds beter leert begrijpen.”

Doorontwikkeling en optimalisering van de software

Zoals gezegd, het grootste voordeel voor Lödige Benelux B.V. zit in het overzicht. “Projecten kunnen goed gemanaged worden doordat je inzicht hebt in het projectbudget, weet welke verplichtingen je uit hebt staan, dit werkt sterk. Als we kijken naar de servicegerichte kant van jullie oplossing, zouden we graag nog meer inzicht willen krijgen dan dat we nu al hebben. Onze klanten en wij willen zo snel mogelijk trends herkennen, informatie over de openstaande opdrachten, facturen en planning. Dit is mogelijk door actuele ontwikkelingen, zoals een klantportaal en rapportage/ dashboards via business intelligence tools. Hierin zijn wij als Consolit te vergelijken met Lödige Benelux B.V., ook wij streven naar constante ontwikkeling en optimalisering van onze software om service- en projectmatige organisaties in de markt zo goed mogelijk te bedienen.