Financiële Administratie

Software oplossingen om je financiële administratie te optimaliseren

Volledig in de cloud en toekomstbestendig

Wij helpen bij elke stap van de digitaliseringsslag en professionalisering van je financiële administratie. Veel bedrijven zien de noodzaak van automatiseren en digitaliseren voor de toekomst van hun onderneming. In de praktijk komen plannen vaak onvoldoende van de grond door gebrek aan tijd, draagvlak en kennis. Herkenbaar? Met 20 jaar ervaring in de automatiseringsmarkt weten wij als geen ander hoe je toch vernieuwing in gang kunt zetten en gaan wij aan de slag om dit bij jou te realiseren. Benieuwd met welke software oplossingen wij jouw financiële administratie kunnen optimaliseren? Bekijk ze hieronder.

Dashboards & KPI’s

Dashboarding en KPI’s zijn belangrijke tools binnen de financiële administratie. Dashboards bieden een visuele weergave van belangrijke financiële gegevens, zoals omzet, brutomarge en resultaat, en kunnen op elk gewenst moment worden bekeken. Dit maakt het makkelijker om snel te reageren op veranderingen in de financiële prestaties van je bedrijf. KPI’s (key performance indicators) zijn specifieke financiële doelstellingen die helpen om de prestaties van jouw bedrijf te meten en te beoordelen. Door regelmatig de KPI’s te bekijken, kunnen financiële professionals inschatten of het bedrijf op koers ligt om de doelstellingen te behalen. In samenwerking met dashboards helpen KPI’s financiële professionals om beslissingen te nemen die leiden tot betere financiële resultaten.

Vestigingenbeheer

Financiële bedrijfssoftware die het beheer van vestigingen ondersteunt, kan een aanzienlijk voordeel bieden voor bedrijven met meerdere vestigingen. Via vestigingenbeheer kunnen bedrijven eenvoudig financiële gegevens bekijken voor elke vestiging afzonderlijk, maar ook geaggregeerd en geconsolideerd. Over de meerdere vestigingen wordt gebruik gemaakt van centrale stamgegevens, wat efficiency in onderhoud levert. Naast dat elke vestiging werkt met zijn eigen fiscaliteit (BTW), worden ook de rekening-courant (intercompany boekingen) verhoudingen automatisch bijgewerkt.

Scan & Herken

Het digitaal verwerken van inkoopfacturen heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het proces veel efficiënter worden uitgevoerd, omdat er geen fysieke facturen hoeven te worden verwerkt en opgeslagen. Dit betekent dat er minder ruimte nodig is om de facturen op te slaan en dat het gemakkelijker is om ze terug te vinden wanneer ze nodig zijn. Bovendien kan het digitaal verwerken van facturen helpen om fouten te verminderen, omdat er geen risico is op menselijke fouten bij het invoeren van gegevens. Het digitale proces kan ook helpen om de betalingen sneller te laten verlopen, omdat facturen gemakkelijk kunnen worden gedeeld met de juiste afdelingen en mensen binnen een bedrijf.

Directe Bankkoppeling

Met een directe bankkoppeling bereikt u grote efficiency in het ingeven en verwerken van inkomende en uitgaande bankmutaties. Handmatige handelingen behoren meer en meer tot het verleden via de koppeling. De software zal uw bankmutaties analyseren en alvast gecodeerd klaarzetten voor akkoord. Ook de uitgaande bankmutaties van de te betalen openstaande posten inkoopfacturen wordt na digitale goedkeuring automatisch voorbereid en aangeboden aan uw banksoftware. Hogere snelheid van verwerking en minder foutkansen leidt hiermee tot grote efficiency.

Geïntegreerde Rapportages

Wanneer de financiële software in staat is om financiële rapporten te produceren dan heeft dit vele voordelen. Allereerst hoeft er geen handmatige invoer plaats te vinden in bijvoorbeeld een Spreadsheetprogramma. Bovendien wordt de rapportage opgebouwd vanuit de brondata en kijkt iedereen dus naar dezelfde informatie en niet naar een rapport van een aantal versies geleden. De rapportages kunnen enkelvoudig zijn opgebouwd maar in combinatie met vestigingenbeheer kan dit ook over meerdere bedrijven en /of geconsolideerd zijn. Slimme drill-down functies bieden daarbij ook de mogelijkheid om direct in te zoomen op de onderliggende mutaties zodat direct inzicht is hoe bepaalde bedragen zijn opgebouwd.

Apps & Koppelingen

De financiële administratie is vaak een blauwdruk van alle bedrijfsprocessen die binnen uw organisatie plaatsvinden. Sommige bedrijfsprocessen zijn ondergebracht in externe software expertsystemen die wel weer financiële boekingen genereren. Het biedt grote voordelen wanneer de financiële software koppelingen kan worden aangesloten op deze expertsystemen. Dit kan via standaard Apps die te vinden zijn in een openbare bibliotheek (een zogenaamde APP store) dan wel door het beschikbaar hebben van een open API-verbinding waarmee een koppeling altijd gerealiseerd kan worden.

Dashboards & KPI’s

Direct inzicht in de belangrijkste Financiële cijfers

Vestigingenbeheer

Automatische intercompany en rekening-courant

Scan & Herken

Digitale factuurverwerking verkleint foutmarge

Directe Bankkoppeling

Geavanceerde bankverwerking met slimme auto-functies

Rapportages

Je hele bedrijf werkt met dezelfde cijfers en actuele data.

Apps & Koppelingen

Breidt je functionaliteiten uit met Koppelingen & API’s

Hoe optimaliseren wij jouw financiële administratie?

Voel je thuis in jouw bedrijf en maak de efficiencyslag naar de toekomst! Wij voelen ons betrokken bij jouw organisatie. Wij luisteren naar je, denken met je mee en werken transparant. Je krijgt persoonlijke aandacht. Wij werken nauw met je samen en begeleiden je tijdens het hele automatiseringstraject. Hoe pakken wij dit traject aan? Gedreven, slagvaardig en betrokken aan de hand van ons 3-stappenplan.

Ons stappenplan
Basis op orde
Orde op zaken
Zaken doen
Basis op orde

Allereerst brengen wij de basis op orde. Welke administratieve handelingen heb je en met welke systemen werk je nu? We kijken naar de trends en ontwikkelingen in jouw branche. Naar wat er voor jou verandert en wat de knelpunten zijn. Je ziet de kansen en begrijpt wat je nodig hebt.

Inventarisatie van huidige financiële administratieve handelingen

Inrichten van basisprocessen en knelpunten blootleggen

Opschonen van dubbele en vervuilde data om inzicht in actuele cijfers te creëren.

We zorgen dat iedere gebruiker over de juiste basiskennis beschikt en aan de slag kan

Orde op zaken

Is de basis op orde, dan ben je klaar voor de volgende stap. We automatiseren jouw basisprocessen, digitaliseren je data en koppelen de verschillende systemen aan elkaar. Je bespaart tijd, minimaliseert de kans op fouten en vergroot de efficiency van je bedrijf!

Automatiseren van in- en verkoopfacturen en het debiteurenbeheer

Bankschriften automatisch verwerken en betaal je facturen met één druk op de knop

Je systemen koppelen aan de digitale boekhouding

Ontvang signalen wanneer actie nodig is en ga gericht te werk met de juiste software

Zaken doen

Je krijgt een oplossing gebaseerd op jouw behoefte, op wat je organisatie echt nodig heeft. Dashboards en rapportages geven je 24/7 inzicht in je eigen situatie. Je hebt grip op je business, bent flexibel en speelt snel in op nieuwe veranderingen.

Je hebt 24/7 inzicht met dashboards en bent verbonden via apps en online platforms

Je software oplossing en data overal beschikbaar op elk device

Neem beslissingen op basis van feiten en analyseer met handige filters

Combineer data uit meerdere bronnen en blijf concurrenten een stap voor

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over hoe jouw financiële administratie kan automatiseren en digitaliseren? Benieuwd naar de mogelijkheden van onze software oplossingen in jouw bedrijf? Vul het contactformulier in en onze adviseurs nemen contact met u op voor een verhelderend gesprek en demonstratie!

Plan een demonstratie in