Elektrotechniek

Automatiseer en werk zonder hoogspanning

Domotica installaties en Elektrotechnische calculaties in één systeem

Wij helpen elektrotechnische bedrijven met specialistische bedrijfssoftware, zodat jij toekomstbestendig kunt ondernemen. Vanuit één geïntegreerd systeem worden alle processen ondersteund. Onze oplossing is gemaakt voor elektrotechnische bedrijven die complete systemen ontwerpen, ontwikkelen, installeren en onderhouden. Volledige inzicht en grip op uw projecten is belangrijk. De software is volledig geïntegreerd met je financiële administratie. Voor de buitendienst leveren wij handige en gebruiksvriendelijke apps zoals de Digitale Werkbon, Digitale Weekstaat, Urenregistratie, Agenda en CRM app.

Behoeftes en Trends

voor jouw elektrotechnische bedrijf

Domotica installaties

Elektrotechnische calculaties

Domotica installaties

Veel van onze klanten houden zich bezig met Domotica toepassingen. Deze slimme en vaak duurzame installaties maken verbinding met de buitenwereld. Met onze Consolit Service & Projecten oplossing kun je deze installaties registreren, onderhouden en beheren. Hierdoor heb je inzicht in de complete historie van de onderhouds-, service- en installatiewerkzaamheden. Door de buitendienst digitaal aan te sturen voorkom je dubbele invoer en onnodige fouten. Ook kan een spoedklus of storing snel ingepland worden en heeft de monteur direct de benodigde informatie van de installatie voorhanden. Voor inspecties kan ook gebruikt gemaakt worden van optimale looproutes.

Elektrotechnische calculaties

Snel en efficiënt calculeren is belangrijk voor elektrotechnische bedrijven. In onze calculatiemodule beschik je over tijdsnormen, 2BA artikel- en prijsinformatie en uitgebreide Excel integratie. In de calculatie kan er gewerkt worden met verkoopprijzen, nettoprijzen, netto plus toeslag en bruto minus korting. Door gebruik te maken van offertesjablonen en vaste tekstblokken maak je snel uitgebreide (project)offertes. De werkvoorbereider genereert de juiste bestellingen voor de verschillende fasen van het elektrotechnische project. Tevens beschik je over een digitale-dossieradministratie van al de projectgebonden documenten.

Voorcalculatie

Onderbouw je offertes met een calculatie

Door middel van het calculatieprogramma van Consolit Service & Projecten is het mogelijk om uw offertes beter te onderbouwen. Het calculatieprogramma voorziet in de volgende herkenbare zaken,  je hebt een compleet overzicht over hoe de netto kostprijs van een project is opgebouwd, eventueel ingedeeld in meerdere paragrafen, je kan gebruikmaken van artikelen met losse of standaard gekoppelde calculatie tijdnormen, maak gebruik van standaard (deel)calculaties Het is mogelijk om te werken met recepturen (samenstelling van artikelen, uren en kosten) om sneller te calculeren.

Projectoffertes

Een overzichtelijke offerte via handige sjablonen

Om op een eenvoudige manier een offerte aan te maken voor een nieuw project of een reeds onderhanden project gebruik je de het onderdeel “projectoffertes”. Hiermee stel je snel en gemakkelijk een offerte op verdeeld in paragrafen, bijvoorbeeld opgesteld in verschillende type werkzaamheden.

 

Door het gebruik van meerdere sjabloonoffertes, samenstellingen en vrij in te geven teksten kun je snel een klant specifieke offerte opmaken in uw eigen huisstijl en deze (digitaal) versturen. De gegevens uit de offerte worden overgenomen naar het budget/voorcalculatie en er worden direct bestellingen aangemaakt voor de materialen die in de offerte zijn opgenomen.

Service & Onderhoud

Roep eenvoudig de historische informatie van één of meerdere objecten op

Leg je servicecontracten eenvoudig vast, inclusief gemaakte afspraken. Dit geldt ook voor de looptijdopstelling en factureerschema’s. Alle relevante gegevens van de installaties worden gekoppeld aan het contract. Denk hierbij aan werk- en factuuradressen, installatieonderdelen en serviceschema’s.

 

Met de servicemodule krijg je een duidelijk inzicht in alle lopende service- en/of werkopdrachten. Dit kan onder andere worden gesorteerd op het type van de (service-/werk)opdracht, datum, postcode, prioriteit of monteur. De module houdt een uitgebreide servicehistorie per object/ installatie bij, die direct opvraagbaar is. Daarnaast heb je de mogelijkheid kenmerken en onderdelen te registreren per object/ installatie. Door de uitgebreide servicehistorie, onderdelen- en kenmerken registratie signaleer je snel welke installaties extra aandacht nodig hebben en verhoog je de betrokkenheid bij de klant.

Installatie historie

Direct inzage in je klantgegevens bij een melding

Krijg je een melding over een gedane installatie? Roep eenvoudig de installatie historie op en je hebt direct inzage in je klantgegevens, contracten en objecten. Daarnaast heb je de mogelijkheid kenmerken en onderdelen te registreren per object/installatie. Door de uitgebreide servicehistorie, onderdelen- en kenmerken registratie signaleer je direct en overzichtelijk welke installaties extra aandacht nodig hebben.

 

Je bouwt een historie per installatie op, deze bestaat uit onderhouds- of inspectiebeurten, aanvullende opdrachten en storingen. Ook is het mogelijk onderdelen te vervangen. Op meerdere plekken binnen de software roep je eenvoudig de historische informatie van één of meerdere objecten op.

2BA informatie

Altijd actuele prijs- en artikelinformatie door de 2BA koppeling

2BA beheert de neutrale datapool voor het uitwisselen van productgegevens tussen leverancier en afnemer op basis van de internationale ETIM standaarden. De productgegevens van de fabrikant, importeur en/of agent worden hierin dan ook gecontroleerd en geclassificeerd opgenomen. En waar van toepassing worden deze gegevens gekoppeld met aanvullende handelsinformatie, zoals aangeleverd door de groothandel. Denk hierbij onder andere aan prijsinformatie, verpakkingseenheden en logistieke data zoals verpakkingsvorm, gewicht en afmetingen. Product- en gerelateerde groothandelsgegevens kunnen door installatie- en montagebedrijven vanuit de 2BA datapool worden ingelezen in Consolit Service & Projecten. Hiermee heb je de mogelijkheid om vanuit Consolit Service & Projecten online te zoeken in de 2BA datapool en de geselecteerde artikelen hieruit direct over te nemen.

Digitale aansturing monteurs

Digitale werkbon

Flexibiliteit is belangrijk en daarom dient op iedere plek de gewenste informatie beschikbaar te zijn. Stuur je monteurs eenvoudig op pad. Zij hebben direct inzicht in alle details van de werkopdrachten. Beschik over snelle registratie van reis- en werktijden (start- en stopknop), verbruikte materialen en kosten. Verstuur foto’s of documenten en geef een beschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden. Na akkoord tekent de klant direct via de app.

 

Digitale weekstaat

Per dag of week worden de uren, door de medewerker zelf, ingevoerd en aangeboden aan de projectleider of administratie ter verwerking. Naast projecturen is het ook mogelijk om overige uren te registreren zoals verlof, huisarts, tandarts, magazijn opruimen etc. De ingevoerde uren komen binnen in de app. Na goedkeuren worden deze doorgeboekt of teruggestuurd naar de werknemer. Daarnaast is er een exportmogelijkheid van alle geboekte uren en aanverwante kosten (per periode, voor import in een salarisprogramma).

Voorcalculatie

Projectoffertes

Service & Onderhoud

Installatie historie

2BA informatie

Digitale aansturing monteurs

Functionaliteiten

Een handig overzicht met de functionaliteiten van onze software oplossing voor de elektrotechnische branche

Snel en scherp competitieve calculaties maken

Klantspecifieke offertes via handige sjablonen

Geen onderhoudsbeurten missen via serviceschema

Eenvoudig historische informatie oproepen

Actuele informatie door 2BA koppeling

Buitendienst heeft altijd en overal inzicht via apps

Pakketten en prijzen

Enthousiast geworden hoe onze software ook voor jouw bedrijf het verschil kan maken? Geen probleem, wij hebben een eenvoudig pakketten- en prijzenoverzicht voor jouw gemaakt. Hierin kun je gemakkelijk zien welke functionaliteiten bij een basis, plus of compleet pakket horen. Deze pakketten bieden we daarnaast aan voor een vast maandabonnement voor een scherpe prijs!  Je keuze kunnen maken of benieuwd naar de functionaliteiten in de praktijk? Vraag geheel vrijblijvend een demonstratie aan met één van onze adviseurs door onder het overzicht te klikken.

Basis

€59,-

p.m.

Plus

€69,-

p.m.

Compleet

€79,-

p.m.

Algemeen
Flexibele dashboards, KPI’s en integratie Power BI
Flexibele schermen per afdeling of medewerker
Vrije velden op stamgegevens, werkbonnen en checklisten
Realtime integratie met Multivers, Exact en Visma Software
Geavanceerde rapportage generator
Microsoft Outlook agenda synchronisatie middels O365
Inkoopfactuur scanning & herkenning incl. fiattering
Domotica installaties
Volledig vastleggen en beschrijven van installaties
Contract typen / facturatie / extra werkzaamheden
Uitgebreide service functionaliteit
Inzicht in objecthistorie incl. geregistreerde meetgegevens
Optimale looproutes voor inspecties
Verkoop, CRM en Artikelbeheer
Klanten, leveranciers en relatiebeheer
Verkoopoffertes, verkooporders en balie functionaliteit
Voorraadbeheer, assemblage, productieopdrachten met stuklijsten
Uitgebreid CRM: verkoopkansen, pijplijnbeheer, taken en mailingen
2BA koppeling: artikelinformatie en prijzen inclusief ICC integratie
Breed voorraadbeheer met voorraad per magazijn en servicebus
Inkoopvoorstel (MRP) met voorraadvoorspelling in de tijd
Projecten
Basis projecten: urenregistratie, OHW, facturatie, budgetbewaking
Uren fiatteren door administratie en weekstaten functionaliteit
Facturatie via regie, termijnen of afrekenstaat
Projectopdrachten
Volledig geïntegreerd met de Consolit Apps
Documentbeheer (ook via drag & drop functionaliteit)
Uren fiattering door projectleider en grafische projectplanning
Uitgebreide projectoffertes met flexibele opmaak
Geavanceerde voorcalculatie met Excel integratie (2 kanten op)
Grafische manplanning inclusief Outlook agenda synchronisatie
Toeslagberekening met percentage en bedrag per eenheid
Projectstand opname in de tijd (incl. projectprognose) zowel op: “kosten nog te gaan”, “raming” en “percentage gereed”
Service & Onderhoud
Basis service: objectbeheer, serviceorders, urenregistratie, facturatie
Uren fiatteren door administratie en weekstaten functionaliteit
Documentbeheer (ook via drag & drop functionaliteit)
Complete objecthistorie met meetgegevens
Volledig geïntegreerd met de Consolit apps
Servicecontracten met serviceschema’s (preventief onderhoud en inspecties)
Uitgebreide serviceoffertes met flexibele opmaak
Registratie van oplossingen en aandachtspunten
Flexibele checklist met vrije velden (o.a. Borg certificaten)
Grafische manplanning inclusief Outlook agenda synchronisatie
Capaciteitsplanning in de tijd op basis van serviceschema
Apps (+€15,- per medewerker per maand)
Digitale werkbon
Digitale weekstaat
Urenfiattering voor projectleiders
Agenda
CRM

Plan direct een demonstratie in!

Geheel vrijblijvend kennismaken met onze software en benieuwd naar de mogelijkheden van Consolit Service & Projecten binnen je installatie- en onderhoudsbedrijf? Vul het contactformulier in en onze adviseur neemt contact met je op voor het inplannen van een afspraak! Onze demonstraties kunnen op locatie plaatvinden of plan een online meeting in.

Klik, plan in en ontdek de software!