Financiële administratie

Je financiële administratie als basis voor alle processen

Automatiseer en digitaliseer je financiële administratie

Het voeren van een financiële administratie is voor veel ondernemers verplichte kost. Je kunt er voor kiezen om de administratie uit te besteden aan een accountant, maar het heeft ook zeker voordelen om de administratie in eigen beheer te houden. Je behoudt daarmee de regie en je hebt altijd inzicht in de meest actuele cijfers. Met onze hulp kun je de volledige financiële administratie  en administratieve taken automatiseren en digitaliseren. Zo bespaar je niet alleen tijd en kosten, maar ook de foutmarge daalt. Je hebt meer in- en overzicht om snel te schakelen. En nog belangrijker, meer tijd voor ondernemen!

Behoeften en Trends

Voor jouw financiële administratie

Financiële hart

Consolidatie

Robotic Accounting

Je financiële hart op orde

Een financiële administratie is het kloppend hart van elk bedrijf. Het is van groot belang voor elk bedrijf dat dit goed ingericht is. Door het gebruik van financiële administratie software, zoals boekhoudprogramma’s, fakturatieprogramma’s, online facturatie, ERP software en cloudboekhouding, kunnen bedrijven hun financiële administratie efficiënt en nauwkeurig bijhouden. Een goede financiële administratie kan helpen om de financiële gezondheid van het bedrijf inzichtelijk te maken en beter geïnformeerde beslissingen te nemen over de toekomst van het bedrijf. Bovendien kan een op orde zijnde financiële administratie ook helpen om te voldoen aan wet- en regelgeving en het vertrouwen van investeerders, klanten en andere stakeholders te winnen en te behouden.

Consolidatie

Consolidatie binnen bedrijfssoftware is het proces waarbij gegevens uit verschillende bronnen worden samengebracht in één enkel platform. Dit kan helpen om duplicatie van gegevens te voorkomen en het makkelijker te maken om de juiste informatie snel te vinden. Consolidatie kan ook helpen om inzicht te krijgen in de financiële en operationele gezondheid van het bedrijf door gegevens te integreren uit verschillende afdelingen. Bedrijven kunnen consolidatie gebruiken om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en om de efficiëntie en productiviteit te verhogen. Consolidatie kan worden bereikt door het gebruik van Enterprise Resource Planning (ERP) software of andere soorten bedrijfssoftware.

Robotic Accounting

Robotic Accounting is een trend in ERP software waarbij bepaalde taken binnen de financiële administratie worden uitgevoerd door robots. Door het gebruik van geavanceerde algoritmen en machine learning, kunnen deze robots taken zoals het verwerken van transacties, het maken van rapportages en het uitvoeren van financiële analyses snel en nauwkeurig uitvoeren. Robotic Accounting kan bedrijven helpen om de efficiëntie en productiviteit binnen de financiële administratie te verhogen en tegelijkertijd fouten te verminderen. Hoewel Robotic Accounting nog in de beginfase is, zien wij dat het steeds vaker een centrale rol binnen onze software oplossingen krijgt.

Expertise is key

Wij begrijpen dat jij expert bent in jouw vakgebied. Je wilt je tijd zo efficiënt mogelijk gebruiken en kunnen focussen op het ondernemen. Dit gaat vanzelf wanneer je je financiële administratie op orde hebt. Door onze kennis en ervaring met financiële software en optimalisatie, kunnen wij jou ondersteunen als expertise partner. Samen willen wij het beste uit jouw bedrijf halen door onze expertises te combineren. Hierdoor kunnen we samen het maximale uit jouw organisatie halen en jullie helpen om nog succesvoller te worden.

Dashboards & KPI’s

Dashboarding en KPI’s zijn belangrijke tools binnen de financiële administratie. Dashboards bieden een visuele weergave van belangrijke financiële gegevens, zoals omzet, brutomarge en resultaat, en kunnen op elk gewenst moment worden bekeken. Dit maakt het makkelijker om snel te reageren op veranderingen in de financiële prestaties van je bedrijf. KPI’s (key performance indicators) zijn specifieke financiële doelstellingen die helpen om de prestaties van jouw bedrijf te meten en te beoordelen. Door regelmatig de KPI’s te bekijken, kunnen financiële professionals inschatten of het bedrijf op koers ligt om de doelstellingen te behalen. In samenwerking met dashboards helpen KPI’s financiële professionals om beslissingen te nemen die leiden tot betere financiële resultaten.

Vestigingenbeheer

Financiële bedrijfssoftware die het beheer van vestigingen ondersteunt, kan een aanzienlijk voordeel bieden voor bedrijven met meerdere vestigingen. Via vestigingenbeheer kunnen bedrijven eenvoudig financiële gegevens bekijken voor elke vestiging afzonderlijk, maar ook geaggregeerd en geconsolideerd. Over de meerdere vestigingen wordt gebruik gemaakt van centrale stamgegevens, wat efficiency in onderhoud levert. Naast dat elke vestiging werkt met zijn eigen fiscaliteit (BTW), worden ook de rekening-courant (intercompany boekingen) verhoudingen automatisch bijgewerkt.

Scan & Herken

Het digitaal verwerken van inkoopfacturen heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het proces veel efficiënter worden uitgevoerd, omdat er geen fysieke facturen hoeven te worden verwerkt en opgeslagen. Dit betekent dat er minder ruimte nodig is om de facturen op te slaan en dat het gemakkelijker is om ze terug te vinden wanneer ze nodig zijn. Bovendien kan het digitaal verwerken van facturen helpen om fouten te verminderen, omdat er geen risico is op menselijke fouten bij het invoeren van gegevens. Het digitale proces kan ook helpen om de betalingen sneller te laten verlopen, omdat facturen gemakkelijk kunnen worden gedeeld met de juiste afdelingen en mensen binnen een bedrijf.

Directe Bankkoppeling

Met een directe bankkoppeling bereik je grote efficiency in het ingeven en verwerken van inkomende en uitgaande bankmutaties. Handmatige handelingen behoren tot het verleden met behulp van deze koppeling. De software zal je bankmutaties analyseren en alvast gecodeerd klaarzetten voor akkoord. Ook de uitgaande bankmutaties van de te betalen openstaande posten inkoopfacturen wordt na digitale goedkeuring automatisch voorbereid en aangeboden aan uw banksoftware. Hogere snelheid van verwerking en minder foutkansen leidt hiermee tot grote efficiency.

Geïntegreerde Rapportages

Wanneer de financiële software in staat is om financiële rapporten te produceren dan heeft dit vele voordelen. Allereerst hoeft er geen handmatige invoer plaats te vinden in bijvoorbeeld een Spreadsheetprogramma. Bovendien wordt de rapportage opgebouwd vanuit de brondata en kijkt iedereen dus naar dezelfde informatie en niet naar een rapport van een aantal versies geleden. De rapportages kunnen enkelvoudig zijn opgebouwd maar in combinatie met vestigingenbeheer kan dit ook over meerdere bedrijven en /of geconsolideerd zijn. Slimme drill-down functies bieden daarbij ook de mogelijkheid om direct in te zoomen op de onderliggende mutaties zodat direct inzicht is hoe bepaalde bedragen zijn opgebouwd.

Apps & Koppelingen

De financiële administratie is vaak een blauwdruk van alle bedrijfsprocessen die binnen uw organisatie plaatsvinden.  Sommige bedrijfsprocessen zijn ondergebracht in externe software expertsystemen die wel weer financiële boekingen genereren.  Het biedt grote voordelen wanneer de financiële software koppelingen kan worden aangesloten op deze expertsystemen. Dit kan via standaard Apps die te vinden zijn in een openbare bibliotheek (een zogenaamde APP store) dan wel door het beschikbaar hebben van een open API-verbinding waarmee een koppeling altijd gerealiseerd kan worden.

Dashboards & KPI’s

Direct inzicht in de belangrijkste financiële cijfers

Vestigingenbeheer

Automatische intercompany en rekening-courant

Scan & Herken

Digitale factuurverwerking verkleint foutmarge

Directe Bankkoppeling

Geavanceerde bankverwerking met slimme auto-functies

Rapportages

Je hele bedrijf werkt met dezelfde cijfers en actuele data.

Apps & Koppelingen

Breidt je functionaliteiten uit met Koppelingen & API’s

Benieuwd hoe wij jou kunnen ondersteunen?

Heb je vragen over hoe jouw financiële administratie kan automatiseren en digitaliseren? Benieuwd naar de mogelijkheden van onze software oplossingen in jouw bedrijf? Vul het contactformulier in en onze adviseurs nemen contact met u op voor een verhelderend gesprek!