Installatie en Onderhoud

Voor de installateur van de toekomst

Altijd grip op je installaties en onderhoud van projecten

Wij helpen de installateur van de toekomst. Vanuit één systeem heb jij inzicht in alle onderhouds-, service- en installatie projecten en opdrachten. Het aansturen van de buitendienst, uitvoeren van onderhoud en beheren van  onderhoudscontracten is hiermee geregeld. Voor de buitendienst leveren wij een geïntegreerde Digitale Werkbon, Digitale Weekstaat en een CRM app. Zo heb jij ten alle tijde grip op de lopende werkzaamheden, kun je snel schakelen door real-time data van de installateurs die gebruik maken van de mobiele apps en ben je toekomstbestendig met inzicht in je (man)planning en financiële administratie.

Behoeftes en Trends

voor jouw installatie en onderhoudsbedrijf

Installeren en beheren

Digitale aansturing monteurs

Installeren en beheren

Bij de calculatie, werkvoorbereiding en aansturen van (installatie)projecten komt veel kijken. Met “Consolit Service & Projecten” houd je grip en inzicht op al jouw lopende projecten. In de calculatie beschik je over tijdsnormen, 2BA artikel- en prijsinformatie en uitgebreide Excel integratie. Door gebruik te maken van offertesjablonen en vaste tekstblokken maak je snel uitgebreide (project)offertes. De werkvoorbereider genereert de juiste bestellingen voor de verschillende fasen van het (installatie)project. Door gebruik te maken van tussentijdse stand opnames, ramingen en eindstrandprognoses heb jij inzicht in de tussentijdse en de te verwachten financiële resultaten. Tevens beschik je over een digitale-dossieradministratie van alle projectgebonden documenten. Na oplevering van het (installatie)project wordt jouw project/ installatie een object. Aan het object kan een (service)contract worden gekoppeld, hierin leg je de verschillende prijsafspraken vast. Je houdt een uitgebreide servicehistorie per object/installatie bij, die direct opvraagbaar is. Daarnaast heb je de mogelijkheid kenmerken en onderdelen te registreren per object/installatie. Door de uitgebreide servicehistorie, onderdelen- en kenmerken registratie signaleer je snel welke installaties extra aandacht nodig hebben. Altijd en overal inzicht in de geplande, en aankomende serviceopdrachten.

Digitale aansturing monteurs

Geen papieren werkbonnen en geen dubbele invoer meer! Met de Digitale Werkbon van Consolit registreer je gegevens via een smartphone of tablet. De schermen zijn eenvoudig en gebruikersvriendelijk zodat monteurs hier goed mee overweg kunnen. Middels de grafische manplanning worden monteurs gepland. Iedere monteur heeft zijn/haar eigen (digitale werkbonnen en kan middels Google Maps navigatie op pad. Monteurs hoeven niet meer langs de zaak om werkbonnen op te halen, ook is het eenvoudig werkbonnen opnieuw in te plannen indien noodzakelijk. Een monteur kan eenvoudig de verbruikte materialen en gemaakte kosten registreren, de gemaakte uren worden automatisch geregistreerd middels de start- en stopknop waarbij het ook mogelijk is reistijd te registreren. Verder heb je de mogelijkheid foto’s toe te voegen en kunnen klanten na afloop van de werkzaamheden de werkbon digitaal aftekenen. De Digitale Werkbon werkt ook offline, dit is een groot voordeel als de werkzaamheden plaatsvinden op een plek waar slecht of geen bereik is.

Voorcalculatie

Onderbouw je offertes met een calculatie

Door middel van het calculatieprogramma van Consolit Service & Projecten is het mogelijk om uw offertes beter te onderbouwen. Het calculatieprogramma voorziet in de volgende herkenbare zaken,  je hebt een compleet overzicht over hoe de netto kostprijs van een project is opgebouwd, eventueel ingedeeld in meerdere paragrafen, je kan gebruikmaken van artikelen met losse of standaard gekoppelde calculatie tijdnormen, maak gebruik van standaard (deel)calculaties Het is mogelijk om te werken met recepturen (samenstelling van artikelen, uren en kosten) om sneller te calculeren.

2BA informatie

Altijd actuele prijs- en artikelinformatie door de 2BA koppeling

2BA beheert de neutrale datapool voor het uitwisselen van productgegevens tussen leverancier en afnemer op basis van de internationale ETIM standaarden. De productgegevens van de fabrikant, importeur en/of agent worden hierin dan ook gecontroleerd en geclassificeerd opgenomen. En waar van toepassing worden deze gegevens gekoppeld met aanvullende handelsinformatie, zoals aangeleverd door de groothandel. Denk hierbij onder andere aan prijsinformatie, verpakkingseenheden en logistieke data zoals verpakkingsvorm, gewicht en afmetingen. Product- en gerelateerde groothandelsgegevens kunnen door installatie- en montagebedrijven vanuit de 2BA datapool worden ingelezen in Consolit Service & Projecten. Hiermee heb je de mogelijkheid om vanuit Consolit Service & Projecten online te zoeken in de 2BA datapool en de geselecteerde artikelen hieruit direct over te nemen.

Projectoffertes

Een overzichtelijke offerte via handige sjablonen

Om op een eenvoudige manier een offerte aan te maken voor een nieuw project of een reeds onderhanden project gebruik je de het onderdeel “projectoffertes”. Hiermee stel je snel en gemakkelijk een offerte op verdeeld in paragrafen, bijvoorbeeld opgesteld in verschillende type werkzaamheden.

Door het gebruik van meerdere sjabloonoffertes, samenstellingen en vrij in te geven teksten kun je snel een klant specifieke offerte opmaken in uw eigen huisstijl en deze (digitaal) versturen. De gegevens uit de offerte worden overgenomen naar het budget/voorcalculatie en er worden direct bestellingen aangemaakt voor de materialen die in de offerte zijn opgenomen.

Checklisten

Integreer checklisten, bouw een historie op heb alles direct bij de hand

Integreer uw checklist met de Digitale Werkbon voor eenmalige invoer en borging van de belangrijkste (object)gegevens. De gegevens uit de checklist worden ingevuld in de meetgegevens. Gedurende de tijd bouw je een historie op de objecten/installaties op, deze bestaat uit onderhouds- of inspectiebeurten, aanvullende opdrachten en storingen met de bijhorende meetgegevens. Op meerdere plekken binnen de software roep je eenvoudig de historische informatie van één of meerdere objecten op.

Projectbewaking

Optimaal beheren van je projecten

Voor het optimaal beheren en beheersen van zowel regie- als aangenomen werken zijn in de module Projecten verschillende functies ondergebracht. Op deze manier houdt je inzicht in en grip op de lopende projecten.

 

Projectleiderscherm

Consolit Service & Projecten heeft een aparte hoofdtaak voor de projectleider. Vanuit een dashboard heeft de projectleider niet alleen de mogelijkheid eenvoudig zijn/haar projecten te bewaken in uren, euro’s en openstaande acties, er is ook direct inzicht in de werkopdrachten, bestellingen en facturen. Verder is er de mogelijkheid om met 1 druk op de knop één van de afgesproken termijnfactuur vrij te geven voor facturatie. Kortom, vanuit één scherm heb je inzage in alle actuele informatie van uw (deel)project!

Digitale aansturing monteurs

Digitale werkbon

Flexibiliteit is belangrijk en daarom dient op iedere plek de gewenste informatie beschikbaar te zijn. Stuur je monteurs eenvoudig op pad. Zij hebben direct inzicht in alle details van de werkopdrachten. Beschik over snelle registratie van reis- en werktijden (start- en stopknop), verbruikte materialen en kosten. Verstuur foto’s of documenten en geef een beschrijving van de uitgevoerde werkzaamheden. Na akkoord tekent de klant direct via de app.

 

Digitale weekstaat

Per dag of week worden de uren, door de medewerker zelf, ingevoerd en aangeboden aan de projectleider of administratie ter verwerking. Naast projecturen is het ook mogelijk om overige uren te registreren zoals verlof, huisarts, tandarts, magazijn opruimen etc. De ingevoerde uren komen binnen in de app. Na goedkeuren worden deze doorgeboekt of teruggestuurd naar de werknemer. Daarnaast is er een exportmogelijkheid van alle geboekte uren en aanverwante kosten (per periode, voor import in een salarisprogramma).

Voorcalculatie

2BA informatie

Projectoffertes

Checklisten

Projectbewaking

Digitale aansturing monteurs

Functionaliteiten

Een handig overzicht met de functionaliteiten van onze software oplossing voor de installatie- onderhoudsbranche

Snel en scherp competitieve calculaties maken

Klantspecifieke offertes via handige sjablonen

Geen onderhoudsbeurt missen via serviceschema

Eenvoudig alle historische informatie oproepen

Actuele informatie door 2BA koppeling

Buitdienst heeft altijd en overal inzicht via de apps

Pakketten en prijzen

Enthousiast geworden hoe onze software ook voor jouw bedrijf het verschil kan maken? Geen probleem, wij hebben een eenvoudig pakketten- en prijzenoverzicht voor jouw gemaakt. Hierin kun je gemakkelijk zien welke functionaliteiten bij een basis, plus of compleet pakket horen. Deze pakketten bieden we daarnaast aan voor een vast maandabonnement voor een scherpe prijs!  Je keuze kunnen maken of benieuwd naar de functionaliteiten in de praktijk? Vraag geheel vrijblijvend een demonstratie aan met één van onze adviseurs door onder het overzicht te klikken.

Basis

€59,-

p.m.

Plus

€69,-

p.m.

Compleet

€79,-

p.m.

Algemeen
Flexibele dashboards, KPI’s en integratie Power BI
Flexibele schermen per afdeling of medewerker
Vrije velden op stamgegevens, werkbonnen en checklisten
Realtime integratie met Multivers, Exact en Visma Software
Geavanceerde rapportage generator
Outlook agenda synchronisatie middels O365
Inkoopfactuur scanning & herkenning incl. fiattering
Domotica installaties
Volledig vastleggen en beschrijven van installaties
Contract typen / facturatie / extra werkzaamheden
Uitgebreide service functionaliteit
Inzicht in objecthistorie incl. geregistreerde meetgegevens
Optimale looproutes voor inspecties
Verkoop, CRM en Artikelbeheer
Klanten, leveranciers en relatiebeheer
Verkoopoffertes, verkooporders en balie functionaliteit
Voorraadbeheer, assemblage, productieopdrachten met stuklijsten
Uitgebreid CRM: verkoopkansen, pijplijnbeheer, taken en mailingen
2BA koppeling: artikelinformatie en prijzen inclusief ICC integratie
Breed voorraadbeheer met voorraad per magazijn en servicebus
Inkoopvoorstel (MRP) met voorraadvoorspelling in de tijd
Projecten
Basis projecten: urenregistratie, OHW, facturatie, budgetbewaking
Uren fiatteren door administratie en weekstaten functionaliteit
Facturatie via regie, termijnen of afrekenstaat
Projectopdrachten
Volledig geïntegreerd met de Consolit Apps
Documentbeheer (ook via drag & drop functionaliteit)
Uren fiattering door projectleider en grafische projectplanning
Uitgebreide projectoffertes met flexibele opmaak
Geavanceerde voorcalculatie met Excel integratie (2 kanten op)
Grafische manplanning inclusief Outlook agenda synchronisatie
Toeslagberekening met percentage en bedrag per eenheid
Projectstand opname in de tijd (incl. projectprognose) zowel op: “kosten nog te gaan”, “raming” en “percentage gereed”
Service & Onderhoud
Basis service: objectbeheer, serviceorders, urenregistratie, facturatie
Uren fiatteren door administratie en weekstaten functionaliteit
Documentbeheer (ook via drag & drop functionaliteit)
Complete objecthistorie met meetgegevens
Volledig geïntegreerd met de Consolit apps
Servicecontracten met serviceschema’s (preventief onderhoud en inspecties)
Uitgebreide serviceoffertes met flexibele opmaak
Registratie van oplossingen en aandachtspunten
Flexibele checklist met vrije velden (o.a. Borg certificaten)
Grafische manplanning inclusief Outlook agenda synchronisatie
Capaciteitsplanning in de tijd op basis van serviceschema
Apps | €15,- per medewerker
Digitale werkbon
Digitale weekstaat
Urenfiattering voor projectleiders
Agenda
CRM

Plan direct een demonstratie in!

Geheel vrijblijvend kennismaken met onze software en benieuwd naar de mogelijkheden van Consolit Service & Projecten binnen je installatie- en onderhoudsbedrijf? Vul het contactformulier in en onze adviseur neemt contact met je op voor het inplannen van een afspraak! Onze demonstraties kunnen op locatie plaatvinden of plan een online meeting in.

Klik, plan in en ontdek de software!