Blog

Gepubliceerd:

20 februari 2023

5 voordelen van Visma.net ERP

 

 

Veel organisaties gebruiken ERP software die on premise is geïnstalleerd: op een eigen server, in een eigen netwerkomgeving en volledig beheerd door een eigen IT-afdeling.

ERP software kan ook in de cloud worden gebruikt. De software staat dan ‘ergens’ en wordt gebruikt door in te loggen op een website of in een app. De werkplek en locatie spelen geen rol meer, zolang er maar een internetverbinding is. Je meldt zich aan op iedere computer, smartphone of tablet. Eigenlijk doe jij dit al jaren voor bijvoorbeeld bankieren en veel vormen van communicatie. Daar is niets bijzonders aan toch, voor jouw als ervaren gebruiker?

In de cloud is echter meer mogelijk dan alleen software die ‘ergens’ staat en ‘overal en altijd’ kan worden gebruikt. Met ERP cloud software wordt eenvoudig de brug geslagen naar andere ketenpartners. Op deze manier wordt de wereld om je heen geopend en zijn jouw mogelijkheden ongekend.

Consolit B.V. is partner van Visma en levert Visma.net ERP cloud software. Deze software is speciaal gemaakt voor gebruik in de cloud en heeft als doel bedrijven beter te laten presteren. Betere prestaties zijn niet alleen het resultaat van verregaande automatisering van processen en taken, maar ontstaan ook door de naadloze samenwerking met andere softwaresystemen. Je hebt geen dubbel werk meer, de software is eenvoudig in gebruik, invoer van data wordt omgezet in controle en resultaat, en je beschikt altijd en overal over de actuele stand van zaken!

De basis van succesvol gebruik van Visma.net ERP is een goede implementatie. Juist daarin wordt de meerwaarde van Consolit duidelijk zichtbaar. Samen met jouw worden de bedrijfsprocessen in kaart gebracht en verder geoptimaliseerd. Consolit is een kritische implementatiepartner, die verder kijkt dan alleen de mogelijkheden van Visma.net. En als ervaringsdeskundige is Consolit ook in staat om samen met jouw te beoordelen hoe processen het beste kunnen worden ingericht en ondersteund. Consolit voegt waarde toe aan Visma.net ERP, de implementatie, gebruikerskennis, je processen en aan je bedrijfsresultaat.

Voordelen van ERP in de cloud

ERP cloud software wordt steeds populairder. Het aantal organisaties dat overstapt neemt alleen maar toe. Soms is de overstap noodzakelijk omdat de huidige ERP oplossing niet meer voldoende functionaliteit biedt en de nieuwe software alleen in de cloud beschikbaar is. Vaak stapt men ook over omdat een cloudoplossing simpelweg voordelen biedt. Onderstaand vindt je enkele voorbeelden van de voordelen van Visma.net ERP cloud software:

 

1. Ontzorgen van technische zaken

Visma.net ERP cloud software wordt ontwikkeld door Visma. Visma doet tevens het onderhoud. Om Visma.net ERP te gebruiken is slechts een internetverbinding nodig. Visma staat borg voor de beschikbaarheid, capaciteit, back-ups en natuurlijk de veiligheid van de infrastructuur. Daarnaast zorgt Visma er ook voor dat je altijd werkt met de meest recente versies van de software. Je hebt hier geen omkijken naar, zit niet met deze rompslomp, ervaart er geen stress van, en het levert je ook nog een kostenbesparing op.

Omdat Visma alle technische zaken regelt (de ontzorging), kun jij je, samen met Consolit, volledig focussen op het optimaal en efficiënt inrichten van de bedrijfsprocessen. Door de jarenlange ervaring (nationaal en internationaal) van onze medewerkers kunnen wij je op maat adviseren en ondersteunen. En misschien wel het mooiste: Je kunt je volledig richten op jouw bedrijfsvoering!

 

2. Altijd en overal beschikbaar

Je kan altijd en overal inloggen op je systeem. Dat geldt voor alle gebruikers. Je hebt daardoor altijd en overal de beschikking over actuele gegevens. Informatie kan eenvoudig worden gedeeld. Alle gebruikers kijken naar diezelfde actuele stand van zaken. Uiteraard krijg jij alleen te zien wat je daadwerkelijk mag zien. En met inzet van slimme apps kun jij ook mobiel beschikken over de actuele en juiste data, altijd en overal.

 

3. Schaalbaarheid en flexibiliteit

Je organisatie is in beweging. Visma.net ERP is een mooi voorbeeld van een schaalbare cloudoplossing. Je kunt eenvoudig opschalen in aantal gebruikers en te gebruiken functies in de software. En heb jij door bijvoorbeeld seizoensinvloeden tijdelijk minder gebruikers nodig, dan is afschalen ook zo geregeld. Je betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Soms meer, soms minder. Ook hier geldt: je houdt zich met focus bezig met je bedrijfsvoering en Visma.net ERP en Consolit lopen met je mee.

 

4. Verhoging van je efficiency

Jij kan je volledig richten op het zo efficiënt en effectief mogelijk uitvoeren van je eigen werk, geholpen door Visma.net ERP. Bepaalde processen kunnen volledig geautomatiseerd verlopen. Het aantal gebruikershandelingen blijft dan tot een minimum beperkt. Alles wat ‘standaard’ verloopt, wordt gewoon uitgevoerd, en uitzonderingssituaties in jouw bedrijfsprocessen worden zichtbaar gemaakt. Zo geef jij de juiste aandacht aan de juiste dingen. KPI’s en dashboards ondersteunen je hierbij. Ook de kennis van Consolit is hierbij van grote waarde want onze medewerkers hebben de juiste ervaring en kennen de praktijk.

Daarnaast volgt Visma.net ERP de belangrijkste industriestandaards, waardoor samenwerken met andere software aanzienlijk vereenvoudigd wordt. Consolit helpt je hierbij.

 

5. Kosten

Het gebruik van ERP software kost geld. Bij on premise software zit een groot deel van de kosten in de aanschaf vóóraf en het jaarlijkse onderhoud en ondersteuning. Je koopt de software en deze is jouw eigendom. Daarnaast zit veel geld in de hardware infrastructuur, zoals servers en werkstations.
Bij Visma.net ERP betaal je een bedrag per maand, voor het gebruik van de software. Omdat deze in de cloud draait, heb je niet te maken met de kosten voor de uitgebreide IT-infrastructuur. De afzonderlijke kosten voor onderhoud van de software zijn er ook niet, deze zijn opgenomen in het bedrag per maand.

Er ontstaat hierdoor een overzichtelijke kostenstructuur, rekening houdend met de mogelijkheid van tijdelijke op- en afschaling. Je weet precies hoeveel je uitgeeft aan ICT, waarbij diezelfde ICT je in staat stelt zich te focussen op je core business. ICT is hierbij nadrukkelijk een hulpmiddel en geen doel op zich.

 

Vervolgblogs

In vervolgblogs zullen we een aantal onderwerpen uitdiepen die Visma.net ERP en Consolit zo bijzonder maken. We vertellen dan onder andere over het gebruik van Vestigingen, waarmee binnen één administratie meerdere entiteiten eenvoudig kunnen worden vastgelegd, rechtstreeks bij de bron. Zo wordt het beheren van rekening-courant verhoudingen en een fiscale eenheid erg gemakkelijk. Rapportage is een kwestie van druk-op-de-knop.

Ook geven we een toelichting over Subrekeningen, waarmee transacties kunnen worden uitgesplitst over meerdere dimensies. Die dimensies bepaal jezelf, bijvoorbeeld filiaal, productgroep, regio of afdeling. Subrekeningen bieden je veel meer dan de standaardoplossingen voor kostenplaatsen en kostensoorten. Daarnaast komen de uitgebreide mogelijkheden voor Toegangsbeveiliging aan bod, waarmee je optimaal kunt aangeven wat een gebruiker precies mag, in Visma.net. Dit sluit weer perfect aan op de cloud gedachte.

Inzicht in marges is alleen mogelijk als je tot in detail kunt registreren waar de kosten zitten. Visma.net heeft hiervoor een uitgekiende registratie voor Landed Cost. En inzicht in marges is een belangrijke basis voor het beste resultaat. Natuurlijk wil jij dat alle registraties zoveel mogelijk nuttige informatie opleveren. Visma.Net ERP kent hiervoor uitgebreide analyses en rapportages, in allerlei vormen en smaken.

Tot slot geven we aan welke rol Consolit B.V. speelt in Visma.net ERP en de implementatie ervan.