Blog

Gepubliceerd:

20 februari 2023

Visma.net rapportages,

dashboards en inzichten

 

In een vorige blog hebben we verteld over de voordelen van ERP in de cloud. Tevens is er aandacht besteed aan het gebruik van Vestigingen in Visma.net ERP, voor het eenvoudig registreren van meerdere entiteiten en vestigingen. Ook kwam de uitgebreide functionaliteit van Subrekeningen ter sprake en spraken we over Landed Cost voor optimaal voorraadbeheer en margecontrole.

 

In deze blog gaan we in op het gebruik van Rapportages, Dashboards en Inzichten, in Visma.net ERP. Eigenlijk komt hier alles samen, wat met de eerder beschreven functionaliteiten wordt ingevoerd en verwerkt. Door er voor te zorgen dat de invoerkant goed geregeld is, gaat de uitvoerkant in principe vanzelf. Dus een rapport om in te zoomen in de omzet per vestiging, of de kosten per dimensie te bekijken, is vanzelfsprekend. U krijgt precies de informatie die nodig is voor uw bedrijfsvoering, en eigenlijk is dat alles wat u wilt weten.

 

Rapportages

Standaard rapporten geven u de omzet per productgroep, of de kosten per vestiging. Naar keuze zoomt u in voor de onderliggende details. Wanneer u werkt met Vestigingen, dan geven deze rapporten de informatie voor alle vestigingen bij elkaar, of per vestiging. U krijgt de details tot het niveau dat u gekozen heeft. En werkt u met Subrekeningen, dan geldt dat de rapportage standaard beschikbaar is, per dimensie. Eigenlijk heel gewoon, dat dit allemaal kan. Precies zoals u mag verwachten.

 

Dashboards

Het oog wil ook wat, en daarom zijn er in Visma.net ook dashboards aanwezig, die u zelf kunt inrichten. Met dashboards regelt u de invalshoeken van de informatie die u gepresenteerd wilt hebben. En natuurlijk ook weer met de mogelijkheid om in te zoomen op de onderliggende details. Bij die dashboards zitten ook signaleringsfuncties, waarmee u meldingen krijgt in geval van (bijvoorbeeld) een overschrijding van een grensbedrag of wanneer een bepaald aantal is bereikt, of dat er extra aandacht gegeven moet worden aan bepaalde backorders en naleveringen. De dashboards zijn heel visueel, niets bijzonders eigenlijk. Het werkt allemaal heel intuïtief: de drempel voor gebruik is heel laag, de informatiewaarde scoort heel hoog. Precies zoals u mag verwachten.

 

Inzichten

Uiteindelijk gaat het erom wat u met die informatie kunt doen, en welke inzichten het u geeft. U haalt eenvoudig de hardlopers uit het assortiment, of de producten die juist niet lopen. U ziet precies wat uw belangrijkste debiteuren zijn, en hoe het zit met het betalingsgedrag. De regionale spreiding van uw omzet is zichtbaar, en hoe uw vertegenwoordigers het doen. Detail-inzicht in de kostenstructuur is vanzelfsprekend aanwezig. Kortom: u krijgt te zien wat u wilt, en wat u nodig heeft. Voor inzicht en grip. Voor grip en resultaat. Voor resultaat en uw vooruitziende blik, volledig onderbouwd met de geregistreerde werkelijkheid. Precies zoals u mag verwachten.

 

Samengevat

Met Visma.net ERP bepaalt u alle invalshoeken die u wilt gebruiken voor het verantwoord aansturen van uw bedrijf. Met handige rapporten en dashboards haalt u de details op, in alle eenvoud. Zodat u zich echt bezig kunt houden met uw bedrijfsvoering. Precies zoals u wilt.

 

Volgende blog

In een volgend blog gaan we in op de Visma.net ERP mogelijkheden voor beveiliging en toegankelijkheid van data, zodat niet iedereen ‘zomaar’ overal bij kan. Ook dat is modern, flexibel, veilig en heel gebruiksvriendelijk, in Visma.net ERP. Precies zoals u mag verwachten.