Blog

Gepubliceerd:

20 februari 2023

Visma.net beveiliging en toegankelijkheid

 

In een vorige blog hebben we verteld over de voordelen van ERP in de cloud. Tevens is er aandacht besteed aan het gebruik van Vestigingen in Visma.net ERP, voor het eenvoudig registreren van meerdere entiteiten en vestigingen. Ook kwam de uitgebreide functionaliteit van Subrekeningen ter sprake en spraken we over Landed Cost voor optimaal voorraadbeheer en margecontrole. De uitgebreide mogelijkheden voor rapportages, dashboards en inzichten kwamen ook aan bod.

 

In deze blog gaan we in op de beveiliging en toegankelijkheid van data, in Visma.net ERP. Je wilt op ieder gewenst moment, vanaf iedere locatie, bij uw data kunnen en inloggen. Maar wat je niet natuurlijk niet wilt, is dat iemand anders dit ook zo maar kan. Op een beveiligde manier inloggen en gecontroleerd toegang krijgen tot de data zit in de basis van Visma.net ERP.

 

Inloggen

Inloggen in Visma.net ERP doe je verantwoord en veilig, via tweeweg-verificatie. Daarbij kies je voor inloggen via een gebruikersnaam en wachtwoord, naar keuze aangevuld met gezichtsherkenning of vingerafdruk. Deze manier van inloggen is gebaseerd op de FIDO2-standaard en is ongevoelig voor fishing. Deze standaard wordt wereldwijd toegepast, door alle grote partijen. Ook is een strenge controle aanwezig voor het verantwoord toepassen van wachtwoorden. En uitsluitend geautoriseerde gebruikers krijgen de mogelijkheid om zich aan te melden en in te loggen. Eigenlijk heel gewoon dus, veilig en verantwoord. Precies zoals je mag verwachten.

 

Toegankelijkheid en Rechten

Als je als gebruiker met succes bent ingelogd, krijg je uitsluitend toegang tot de programmaonderdelen die aan je zijn toegekend. Visma.net ERP kent een uitgebreid rechtensysteem om er voor te zorgen dat een gebruiker precies datgeen krijgt, wat past bij de rol en functie in de organisatie. Als u voor meerdere bedrijven de administratie voert (bedrijf A en B), krijgt de gebruiker bijvoorbeeld alleen toegang tot de administratie van bedrijf A. Binnen die administratie wordt ook bepaald, welke rol de gebruiker heeft. Zo krijgt bijvoorbeeld een verkoper alleen toegang tot de ‘verkoopkant’ van de administratie, en krijgt niets te zien van bijvoorbeeld het grootboek. Gebruikers krijgen dus waar ze recht op hebben.

 

Visma.net ERP gebruikt hierbij een structuur die loopt van een proces naar een veld naar een record. Het proces is bijvoorbeeld het invoeren van een verkoopfactuur. De gebruiker mag die factuur invoeren, maar krijgt niet de mogelijkheid om bijvoorbeeld kortingsvelden aan te passen, of de betalingsvoorwaarden. Die worden centraal vastgelegd bij de debiteur (door een andere gebruiker), en worden automatisch toegepast in alle facturen van die debiteur. Ook is eenvoudig in te stellen dat die gebruiker bijvoorbeeld alleen debiteuren mag invoeren, die in het eigen rayon zitten, bijvoorbeeld Noord-Nederland.

 

De gebruiker krijgt dus precies de mogelijkheden die passen bij de functie en rol in uw organisatie. Niet omdat het zo moet, maar omdat het zo kan. Zo zorg je voor gecontroleerde invoer van gegevens en voor gestuurde beschikbaarheid van data. Hiermee maak je het mogelijk dat je precies het gewenste resultaat krijgt, namelijk onder de streep alle informatie die u nodig heeft, voor het aansturen van uw bedrijf. Op een veilige, gecontroleerde manier. Helemaal verantwoord, zoals u mag verwachten.

 

Rapportages, Dashboards en Inzichten

Deze onderdelen van Visma.net ERP zijn van belang voor het zichtbaar maken van informatie en het verkrijgen van inzichten. Omdat je natuurlijk wilt dat een rapport eenduidig is, is het onderhouden van een rapport ook gekoppeld aan het rechtensysteem. Iemand die iets moet zien, krijgt hiervoor de rechten toebedeeld. Een administrator heeft bijvoorbeeld de rol van ‘rapportmaker’ en ‘dashboarddesigner’. Diezelfde administrator hoeft niets te weten over de inhoud van een administratie. Het rapport wordt verantwoord en goed aangemaakt, en vervolgens door andere gebruikers toegepast in één of meerdere administraties. Scheiding van functies, taken en verantwoordelijkheden: allemaal te regelen in Visma.net ERP. Precies zoals u wilt, en mag verwachten.

 

Samengevat

Visma.net ERP is uitsluitend toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers, die via de modernste technieken toegang kunnen krijgen tot uw data. Die gebruikers krijgen via een uitgekiend rechtensysteem alleen toegang tot processen en informatie, passend bij de functie en rol die zij hebben, in uw organisatie. Visma.net ERP regelt dit volstrekt veilig en verantwoord, zodat jij je met een gerust gevoel bezig kunt houden met uw bedrijfsvoering. Precies zoals u wilt.

 

Visma.net ERP is cloudsoftware, gemaakt zoals je mag verwachten. Modern, flexibel, veilig en heel gebruiksvriendelijk. Consolit heeft de benodigde kennis en ervaring om Visma.net ERP verantwoord in uw organisatie in te passen. Met consultants die precies begrijpen wat je bedoelt, en er samen met je voor zorgen, dat je niet (alleen) krijgt wat je wil, maar bovenal krijgt wat u nodig heeft.

 

Visma.net ERP en Consolit: een uitgekiende combinatie van kennis, ervaring en ongekende mogelijkheden!