Blog

Gepubliceerd:

29 december 2022

Wat is een Erp systeem? 4 Voordelen

Definitie ERP

ERP staat voor Enterprise Resource Planning is een softwaresysteem dat bijdraagt aan het ondersteunen van alle bedrijfsprocessen. Data van alle verschillende afdelingen worden hierin samen gebracht waardoor de productiviteit kan worden verhoogd, de klant beter bediend kan worden en de kosten kunnen worden verlaagd.

Wat zijn de voordelen?

  • Voordeel 1: Efficiënter werken

Alle systemen binnen uw bedrijf staan via een ERP-systeem met elkaar in contact waardoor iedereen bij alle beschikbare data kan komen. Hierdoor werken verschillende afdelingen veel beter met elkaar samen, is de data betrouwbaar en verlopen alle bedrijfsprocessen beter.

  • Voordeel 2: Eenmalig invoeren

Waar data normaal handmatig wordt ingevoerd in verschillende systemen of zelfs nog in onoverzichtelijke Excel bestanden kan dat door middel van ERP-software geautomatiseerd worden. Door dit te automatiseren wordt er veel tijd bespaard, de data staat direct in het systeem en het personeel hoeft zich niet bezig te houden met deze tijdrovende taak. Naast het feit dat handmatig invoeren veel tijd kost is het ook een stuk foutgevoeliger.

  • Voordeel 3: Real time data voor heel de organisatie

Het gebruik van data in het nemen van beslissingen wordt binnen vrijwel elke organisatie steeds belangrijker. Er is steeds meer data beschikbaar en elke seconde komt hier weer nieuwe data bij. Met een ERP-oplossing heeft uw bedrijf altijd toegang tot de meest recente data zodat er optimaal geprofiteerd kan worden van de nieuwste ontwikkelingen.

  • Voordeel 4: Klantgerichtheid

Alle data die bij uw bedrijf binnenkomt wordt verzameld op één centraal punt, hierbij zit ook veel informatie over (potentiële) klanten. Door deze data kunnen klanten beter en sneller geholpen worden.

Benieuwd naar wat een ERP-systeem voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.