Implementatie (ERP) consultant

Service & Projecten

Ben jij de persoon die zich zowel dienstverlenend als kritisch op durft te stellen bij de klant? Vind je het een uitdaging om organisaties verder te helpen bij het optimaliseren van hun processen? En kun je jouw analyse goed in kaart brengen en zelfs implementeren? Dan is de functie Consultant bij Consolit echt wat voor jou!

Wat ga je doen?

Het vak consultancy kent anno 2023 andere facetten dan enkele jaren geleden. Voorheen was de inrichting van de applicatie leidend. Tegenwoordig voer je gesprekken over bedrijfsprocessen, knelpunten, ambities en gewenste rapportages. De uitkomsten van de gesprekken weet je te vertalen naar een aanpak en inrichting van de software die gericht is op het efficiënter en daarmee winstgevender maken van onze (potentiële) klanten. Uiteraard verlies je hierbij het persoonlijke aspect niet uit het oog.

Het is een verantwoordelijke functie waarbij je echt gezien wordt als sparringpartner van de klant. Veelal met hele waardevolle gesprekken. In sommige gevallen kunnen ze confronterend zijn, omdat jij precies de vinger op de zere plek weet te leggen. Aan jou de uitdaging om de klant te overtuigen van de juiste stappen en vervolgacties om dit op te pakken! Uiteindelijk is het in zijn of haar belang er iets mee te doen.

Door jouw ervaring kun je ook meepraten over alle processen binnen een organisatie. Denk hierbij aan administratie, verkoop & inkoop, service, projecten maar ook de samenwerking tussen bijvoorbeeld een binnen- en buitendienst. En is er een onderdeel wat minder jouw ding, dan weet je de juiste collega in te schakelen. Het oppakken en oplossen van binnenkomende vragen van klanten bij onze supportdesk is ook een onderdeel van deze veelzijdige functie.

Ben je zover dat je de oplossing naar tevredenheid hebt geïmplementeerd in de organisatie van de klant? Dan ligt de volgende opdracht waarschijnlijk al klaar voor je!

Wat vragen we van jou?

De ideale kandidaat voor deze veelzijdige functie is nieuwsgierig, proactief en herkent zichzelf in het volgende profiel:

 • Goed analyserend vermogen, zowel in processen als gedrag;
 • Sterke affiniteit met het aanvoeren en doorvoeren van verbeteringen;
 • Vertrouwd met financiële processen zoals het voeren van een administratie;
 • Kennis van processen in service- / projectorganisaties;
 • Gesprekspartner voor medewerkers op verschillende niveaus binnen de organisatie;
 • Naast gesprekspartner ook een pragmatische doener;
 • Je ziet problemen als een uitdaging;
 • Ervaring met applicaties van Exact, Afas, Unit4 of AccountView is een pré;
 • Je herkent jezelf in de volgende termen: oplossingsgericht, gestructureerd, ambitieus, mensenmens, doorzetter, gevoel voor humor.

Tot slot: je hebt een HBO/WO denk- en werkniveau. Je hebt knowhow van de facetten van de opleidingen bedrijfskunde, economie en administratie. Verder beschik je over minimaal 2 jaar relevante werkervaring. We benadrukken dat persoonlijkheid en competenties uiteindelijk belangrijker zijn dan opleiding.

Wat bieden we?

Wij zijn een ambitieuze, groeiende organisatie van ruim 30 collega’s. Vanuit onze kernwaarden: gedreven, slagvaardig én betrokken stellen wij orde op zaken bij onze relaties. Door te luisteren, door te vragen én door verder te kijken en denken dan onze neus lang is…
Wij bieden een informele sfeer, gelegenheid voor coaching / sparring en de mogelijkheid om daadwerkelijk impact te hebben op het succes van de onderneming. Iedere vrijdag hebben we een borrel, staat de pooltafel klaar, en daarnaast wordt er regelmatig een uitje georganiseerd door de personeelsvereniging.

Ook je arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk goed geregeld:

 • Direct een vast contract, gebaseerd op een 40-urige werkweek;
 • 25 vakantiedagen (met de mogelijkheid om bij te kopen);
 • Pensioenbijdrage van 70% door ons als werkgever;
 • Auto, mobiel en laptop;
 • 45K – 65K bruto jaarsalaris indicatie
 • Doen we het met zijn allen goed kun je rekenen op een winstuitkering.

Interesse?

Stuur je sollicitatie met CV naar jobs@consolit.nl. Neem voor meer informatie over de vacature contact op met ons via het telefoonnummer 088-6190000.