Nieuwsbericht

Gepubliceerd:

28 december 2022

Eindejaarsverwerking AccountView 2023

Het jaar 2023 is bijna om en dit betekent dat je de eindejaarsverwerking voor je AccountView omgeving moet uitvoeren.

AccountView kent een flexibele eindejaarsverwerking. Het is niet nodig om de administratie van 2023 af te sluiten voordat je begint met boeken in de administratie van 2024. Je kunt in beide administraties financiële boekingen maken en deze precies op elkaar laten aansluiten. Om te zorgen dat je succesvol kunt starten in het nieuwe jaar, informeren wij je hierbij over de uit te voeren procedures.

Je kunt hieronder de voor jou geschikte procedure(s) selecteren op basis van je licentiesamenstelling. Het is hierbij van belang dat je nagaat of he, naast de standaard AccountView software, over aanvullende functionaliteiten beschikt, bijvoorbeeld modules van Consolit. In Consolit Info, ons informatieplatform voor AccountView gebruikers, kun je rechts onderaan terugvinden óf en zo ja, over welke Consolit modules je beschikt. Je kunt dit bovendien in AccountView terugvinden via de menu-optie Help. Je kunt uiteraard ook contact met ons opnemen via +31 88 619 00 20.

 

Consolit modules

De eindejaarsverwerking voor de CBM Consolit modules kun je onderaan dit bericht downloaden. Je hebt de standaard AccountView eindejaarsprocedure in dit geval niet nodig. De eindejaarsverwerking voor de C4 modules kun je ook onderaan dit bericht downloaden. Deze specifieke procedure dien je, afhankelijk van je situatie, aanvullend op de standaard AccountView procedure (indien alleen C4) of aanvullend op de CBM eindejaarsprocedure (indien C4 en CBM) uit te voeren.

Eindejaarsprocedures

In de eindejaarsprocedures staat stap voor stap uitgelegd wat je moet doen en worden belangrijke tips gegeven die je precies dient te volgen om een succesvolle eindejaarsverwerking uit te voeren. Wij raden je aan om eerst alle procedures door te nemen voordat je begint met de eindejaarsverwerking.

Tip!

Maak een kopie van jouw administratie en voer een proef eindejaarsverwerking uit. Dit voorkomt onnodige druk tijdens de live verwerking. Vragen of problemen die zich dan voordoen, kunnen tijdig via onze supportafdeling afgehandeld worden.

Ondersteuning

 

Wij kunnen het ons voorstellen dat je ondersteuning wenst van een deskundige. Neem in dat geval gerust contact met ons op. Mocht een andere deskundige de eindejaarsverwerking voor je uitvoeren, overhandig dan in ieder geval alle benodigde procedures en vraag hem of haar om hier zorgvuldig gebruik van te maken. Indien je nog vragen hebt over de eindejaarsverwerking, dan kun je contact opnemen met ons opnemen via +31 88 619 00 20 of support@consolit.nl. De Consolit supportdesk is een betaalde dienst, tenzij je een Consolit Support Contract hebt afgesloten. Op basis van jouw AccountView onderhoudscontract kun je ook contact opnemen met de supportdesk van Visma Software.

Standaard AccountView licentie

Beschik je over een standaard AccountView licentie, dan kun je via de onderstaande link de voor jou geschikte eindejaarsprocedure downloaden via de website van Visma Software.

Standaard AccountView eindejaarsprocedure

AccountView met Consolit modules

Heb je naast de standaard AccountView software ook CBM en C4 modules van Consolit, dan kun je gebruikmaken van onderstaande procedure.

Eindejaarsverwerking AccountView WINDOWS (versie 10.0x) 2023-2024
Eindejaarsverwerking Consolit C4 modules (versie 10.0x) 2023-2024

Elvy gebruikers

Naast het aanmaken van een nieuw boekjaar in Accountview, hoort ook het toevoegen van dit nieuwe boekjaar aan Elvy zodat je in 2024 ook je facturen direct digitaal kunt gaan verwerken! Met het stappenplan van Elvy kun je eenvoudig Elvy koppelen aan je nieuwe boekjaar. Ga hiervoor naar het artikel op de Help Portal van Elvy ‘Hoe neem ik Elvy instellingen over naar een nieuw boekjaar?’.

Tevens hebben wij een instructievideo voor je beschikbaar gesteld, waarin je stap voor stap kunt zien hoe je de nieuwe administratie(s) in Elvy kunt koppelen. Je kunt dit per administratie of voor meerdere administraties tegelijk (in bulk) doen, zie video’s hieronder:

Instructievideo jaarovergang meerdere administraties in Elvy koppelen